X

Nr.51754/30.03.2018

                                                COMUNICAT DE PRESĂ

            Joi, 29 martie  2018, a avut loc, la Catedrala Nașterea Maicii Domnului   din  Gura Humorului, serbarea  ”LUMINA DIN SUFLETELE NOASTRE”, cu ocazia Sfintelor sărbători Pascale, la care au participat beneficiari  prescolari, școlari și tineri din cadrul Serviciilor multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, jud.Suceava.

            În prezența invitaților din cadrul  Direcției Generale de Asistență socială și Protecția copilului Suceava, a preotului paroh, Nuțu Mircea, a preotului Bliorțu Dumitru și a preotului Moroșan Dorin,  a interpretei de muzică bucovineană, Manuela Pohoață,  dar și a celorlalți invitați de seamă, din orașul Gura Humoruluui dar și din  județ,  din  125 de  beneficiari ai serviciului,  în jur de  20 de copii și tineri,   au susținut un program artistic, tematic, emoționant.

                        Momentele prezentate au reușit să împletească, într-un mod deosebit, pricesne și sfaturi de suflet, Decalogul Tăcerii dar și mesaje cu iz pascal.

            În ciuda emoțiilor  cu greu mascate, participanții au transmis cu bucurie invitaților, ceea ce ei au învățat  pe parcursul celor 30 de zile : să creadă în ei și în ceea ce pot face, și, mai presus de orice, să creadă că, avandu-l pe Dumnezeu alături, își pot înmulți talentele.

            La intrarea în catedrala Nașterea Maicii Domnului din Gura Humorului a avut loc  un atelier de încondeiat ouă, la care au participat tineri din cadrul instituției noastre, facand  demonstratie de ouă încondeiate. Îndrumarea tehnică a fost asigurată de  voluntari și localnici din Moldovița, care fac parte din Grupul Local de Tineret Moldovița, elevi la Liceul Tehnologic „ Vasile Cocea” din Moldovița,  care duc mai departe  tradiția  locală de închistrit ouă.

            Cu toții, mici și mari, experți care au vibrat alături de acești oameni deosebiți, șeful serviciului, asistenți sociali,  psihologi, educatori, colaboratori, reprezentanți de la instituțiile  preșcolare și școlare din oras, de la Poliția Gura Humorului, reprezentante din cadrul Clubului  femeilor  active din  Gura Humorului, simpli spectatori sau reprezentanți ai instituțiilor județului,  ne-am bucurat de spectacolul primit „LUMINA DIN SUFLETELE NOASTRE”  și am simțit mai aproape minunea Învierii Domnului.

            Ne-au onorat cu prezența, invitatii nostri speciali, elevi de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „ Mitropolit Dosoftei din Suceava ”coordonati de  preotul Bogdan Cojoleanca- directorul Seminarului Teologic din Suceava,  care ne-a impresionat pană la lacrimi, cu pricesne de suflet.

            Aducem mulțumiri preotului paroh, Nuțu Mircea din Gura Humorului, pentru găzduire dar și pentru cadourile oferite( icoane și fructe), elevilor voluntari din cadrul Grupului Local de Tineret din  Moldovița, sponsorilor noștri de seamă, familiei Bibolaru Alina din Moldovita,  care a bucurat copii și tinerii din cadrul serviciului, cu daruri constand în dulciuri(ouțe, iepurași, buburuze din ciocolată)  și fructe.  

De asemenea, aducem multumiri  Tipografiei Terra Design din Gura Humorului, pentru grafica si printarea afișelor și invitațiilor de la eveniment.

MULȚUMIM TUTUROR!

Vă dorim Sărbători Pascale în pace și armonie!

DIRERCTOR EXECUTIV,                                                      Director Executiv Adjunct,

NADIA CREȚULEAC                                                               Margareta Isăilă

 

                                                                   Întocmit,                                                                                   

Șef serviciu,                               Coordonator personal de specialitate

Pintilie Mihaela                                          Ulici Maria                                                                           

 

          

Nr.51756/30.03.2018

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

              Centrul de Recuperare si Reabilitatre Neuropsihiatrică Zvoriștea din cadrul DGASPC Suceava în parteneriat cu Școala Gimnazială Zvoriștea au derulat în data de 28.03.2018 acțiunea „Hristos a Înviat!” – acţiune de oferir de daruri şi ouă pictate beneficiarilor centrului.

            Scopul acestei acțiuni este : Educarea abilităţilor de a intra în relaţie cu cei din jur, formarea unui comportament civic în raport cu sufletul lor şi cu normele morale religioase.

            Elevii de la clasele I -IV, precum şi preşcolarii au picta ouă şi au pregătit pachete pentru Ziua de Paşte. Grupurile  de elevi au mers la centru, însoţite de cadrele didactice, şi au înmânat cadourile pregătite de ei. Au urat „Hristos a înviat!” şi au purta discuţii cu bătrânii.

            Sunt implicate în acest eveniment cadrele didactice și elevii dar  și salariaţii centrului şi unul din preoţii parohi ai comunei.

Ne dorim  cu toții sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele care ar rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilitati in viata socială, economică și culturală. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Aceste acțiuni reprezintă un prilej prin care ne exprimăm solidaritatea și respectul pentru persoanele cu handicap. Nu lipsa sau prezența unei dizabilități îi face pe oameni deosebiți, ci caracterul, munca, talentul și aptitudinile.
Cadrele didactice implicate în această acțiune sunt:

Director  - Profesor Tomescu Ioan Gelu

Profesori : Apetrei Violeta  - Grădinița cu program normal Zvoriștea

                 Andronic Căsăndruța - Grădinița cu program normal Stânca

                 Puiu Zvetlana Biatris - Școala Gimnazială Zvoriștea

                 Apetrei Constantin - Școala Gimnaziala Zvoriștea

                 Sfichi Mirela - Școala Gimnazială Zvoriștea

DIRECTOR EXECUTIV,                                                       Director Executiv Adjunct,

 

GEORGETA NADIA CREȚULEAC                                                    Margareta Isăilă   

 

Sef Centru,

Cătălina Aursulesei

                                                                                    

Comunicat presa-Targ martisoare

Comunicat presa-Targ martisoare.docx (1,0 MO)

26 ianuarie 2018 - Comunicate de presa Card European de Dizabilitate

Comunicate de presa Card European de Dizabilitate (133,9 KO)

Cerere pentru acordarea cardului european pentru dizabilitate.docx (42,8 KO)