X

Aur, argint si bronz pentru persoanele cu dizabilitati

Comunicat presa (287,5 KO)

 

COMUNICAT PRESĂ

Aur, argint și bronz pentru persoanele cu dizabilități

la ”Disabled Persons' Olympics” Suceava

15-17 iunie 2015

          Peste 150 de persoane cu dizabilități, cele mai multe provenind din centrele rezindențiale aflate în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Suceava s-au întrecut la Disabled Persons' Olympics Suceava.

Jocurile  Disabled Persons' Olympics reprezintă cel mai mare eveniment sportiv pentru persoanele cu dizabilități desfășurat în Suceava și este la prima ediție.

            Participanții la eveniment au fost beneficiari ai centrelor din subordinea DGASPC Suceava dar și elevi ai școlilor speciale din județ.

 1. Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie Blijdorp- “O Noua Viață”ș
 2. Centrul de plasament “Speranța”,
 3. Casa de tip familial “Visătorii” Fundu Moldovei,
 4. Servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului – Ostra,
 5. Servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni,
 6. CSEI “Sfântul Andrei” Gura Humorulu,i
 7. CSEI Suceava,
 8. CRRN Costîna,
 9. CRRN Sasca Mică,
 10. CRRN Mitocu Dragomirnei,
 11. CRRPH “O Nouă Viață” Siret,
 12. CRRN “O Nouă Șansă” Todirești.

Personalul centrelor și al școlilor au însoțit participanții la un concurs desfășurat pe parcursul a 3 zile în perioada 15-17 iunie 2015 în incinta Shopping City Suceava dar și la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava datorită vremii capricioase.

            Prima ediție a evenimentului a fost posibilă datorită parteneriatului dintre DGASPC Suceava și Direcția pentru Sport și Tineret Suceava și a sprijinului acordat de Carrefour, magazinul DECATHLON, Pizzeria PEPENERO, Pizzeria PAȘHA, Restaurant DEL'IRI, Aqua CARPATICA, Salon UNIQUE STUDIO, SC GEOROM IMPEX SRL și Tipografia Lidana.

Disabled Persons' Olympics sperăm să devină o tradiție și să ofere persoanelor cu dizabilități  sanșă de a se bucura împreună de activități sportive demonstrând tuturor că dizabilitatea nu reprezintă o barieră pentru reintegrarea socială. Sportul este benefic pentru sănătatea fizică și mentală.

Probele sportive la care au concurat beneficiarii au fost cros, tenis de masă, baschet și fotbal.  La final toți concurenții au fost premiați cu diplome, medalii și cupe oferite de către organizatori dar și cu diferite articole sportive, mingi de fotbal și baschet, tricouri, palete de tenis,  acestea fiind înmânate de către directorul executiv al  DGASPC Suceava, doamna Doina Cristina Cojocaru  precum și de către organizatori : Boghian Marius, Chiforiuc Ciprian și Matei Alexandra din partea DGASPC Suceava și  Mihai Androhovici reprezentantul Direcției pentru Sport și Tineret Suceava.

Jocurile „Disabled Persons' Olympics” Suceava 2015 s-au desfășurat astfel:

 • Competiție CROS pentru persoane cu dizabilități severe – desfașurată la Shopping City Suceava (parcare), luni 15 iunie 2015, în intervalul orar 10,00 – 11,00;
 • Competiție de Tenis de masă  – Băieți și Fete, desfășurată la Shopping City Suceava (parcare), luni 15 iunie 2015, în intervalul orar 11,00 – 16,00 ;
 • Competiție de Baschet mixt – 2 băieți și o fată, desfășurată la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, marți 16 iunie 2015, în intervalul orar 10,00 – 16,00;
 • Competiție de Fotbal –  4+1 și o rezervă, desfășurată la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, miercuri 17 iunie 2015, în intervalul orar 10,00 – 16,00;

      Dupa fiecare probă a avut loc premierea participanților.

      Acest eveniment al abilităţii, fair-play-ului şi incluziunii sociale nu ar fi avut loc fără sprijinul doamnei director executiv a DGASPC Suceava, Cojocaru Doina Cristina și a domnului director al DJST Suceava, Bărculescu Cristinel.

Atât organizatorii cât și participanții la această competiței doresc  să mulțumească conducerii celor două instituții partenere în proiect, sponsorilor și tuturor persoanelor implicate și să confirme că ”Disabled Persons' Olympics” va deveni o tradiție.

 

Șef centru CRRN ”O Nouă Șansă” Todirești

Boghian Marius

Inapoi