X
 • Comunicat de presa din data de 23.12.2016

  Nr. 84089

  Comunicat de presa privind incadrarea copiilor cu dizabilitati in grad de handicap

  Citeste mai mult

 • Comunicat de presa Card European

  COMUNICAT PRESĂ CARD EUROPEAN

  Citeste mai mult

 • Aur, argint si bronz pentru persoanele cu dizabilitati

   

  COMUNICAT PRESĂ

  Aur, argint și bronz pentru persoanele cu dizabilități

  la ”Disabled Persons' Olympics” Suceava

  15-17 iunie 2015

            Peste 150 de persoane cu dizabilități, cele mai multe provenind din centrele rezindențiale aflate în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Suceava s-au întrecut la Disabled Persons' Olympics Suceava.

  Jocurile  Disabled Persons' Olympics reprezintă cel mai mare eveniment sportiv pentru persoanele cu dizabilități desfășurat în Suceava și este la prima ediție.

          

  Citeste mai mult

 • CAMPANIA „DARUIND, VEI DOBANDI!”

  CAMPANIA „DARUIND, VEI DOBANDI!”
  derulata in perioada 23.09.2013-31.12.2013 
  Comunicat de presa
   
  In perioada 23.09.2013-31.12.2013 DGASPC Suceava a derulat, la initiativa Asociatiilor Kontrast - E Suceava, Multicare Suceava, SAVE Suceava si SEVA Suceava, “Campania Daruind vei dobandi!”.
  Campania a constat in actiuni de colectare si donatii de carte, jocuri, jucarii, materiale si rechizite scolare, materiale necesare atelierelor de ergoterapie, in scopul facilitarii acesului la lectura, educatie si recuperare pentru copii si adulti cu nevoi speciale precum si pentru persoane care provin din medii defavorizate, aflate in evidentele DGASPC Suceava precum si din comunitate.
  -          In data de 01.10.2013 2013 a avut loc Conferinta de deschidere a campaniei. Au fost invitati reprezentanti ai societatii civile precum si mass-media suceveana. A fost prezentat clipul campaniei, afisele precum si desfasuratorul campaniei.
  -           In data de 04.10.2013, copiii si personalul Casei de tip familial “ Colt alb “ Suceava au avut ca invitati, membrii Clubului Lions Suceava, organizand actiunea intitulata “ Toamna un vis, o mangaiere, un anotimp plin de culoare!”. Cei 15 copii au primit cadouri personalizate din partea membrilor Clubului Lions Suceava si din partea Asociatiei SEVA Suceava.
  -       In data de 18.10.2013 in cadrul campaniei, Serviciul pentru copilul aflat in dificultate Gura Humorului – Ostra si Echipa Mobila Gura Humorului a organizat actiunea intitulata “ Toamna imbelsugata” – atelier de pictura si colaje dedicate toamnei precum si un moment artistic. Baumax Suceava a donat copiilor un numar de 53 carti de colorat si povesti precum si un joc Rummy. S-au alaturat actiunii, parintele Cojoleanca din orasul Gura Humorului. Au participat 20 de copii cu dizabilitati precum si copii cu parinti plecati in strainatate.

  Citeste mai mult

 • Servicii noi pentru copiii cu autism din Suceava

  COMUNICAT DE PRESĂ

  Servicii noi pentru copiii cu autism din Suceava

        Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Suceava (DGASPC) și Asociația Help Autism lanseaza proiectul „ȘI EI AU DREPTUL LA VIAȚĂ” dedicat copiilor cu autism din județul Suceava, în data de 3 martie a.c, orele 15,30 la sediul Centrului de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități TSA și Psihoterapie Suceava .

        Printr-un acord de parteneriat și transfer de bune practici, psihologi, sub coordonarea și supervizarea echipei Help Autism, vor oferi servicii gratuite de diagnostic precoce și evaluare psihologică complexă tuturor copiilor cu vârsta între 1 și 4 ani suspecți de autism din județ, precum și intervenție timpurie pentru un număr de 5 copii proveniți din familii defavorizate.

       În anul 2013 în județ, au fost înregistrați în evidența Serviciului de Evaluare Complexă, din cadrul DGASPC Suceava în jur de 200 de copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist (TSA). Prin acordul de parteneriat încheiat între DGASPC Suceava și Asociația Help Autism, cu susținerea financiară oferită de Autoboca SRL, asociația crește capacitatea operațională la nivel de județ, oferind servicii suplimentare de diagnostic precoce, evaluare psihologică complexă și intervenție timpurie.

  Citeste mai mult

 • Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului 2 aprilie

  COMUNICAT DE PRESĂ
        Pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, Personalul Centrului de recuperare pentru copii cu dizabilităţi/TSA şi Psihoterapie din cadrul DGASDPC Suceava, îşi propune că începând cu data de 2 aprilie a. c să deruleze o serie de acțiuni menite să conducă la o integrare mai bună a copiilor care suferă de autism în învăţământul de masă printr-o colaborare cât mai bună cu cadrele didactice.
  În acest sens, prima acțiune va avea loc în data de 02.04.2014, la Şcoala Generală Nr. 4 din Mun. Suceava, care ne-a facilitat această colaborare și va consta în prezenţa unui copil, beneficiar al centrului, însoţit de un terapeut la o oră de curs, în mijlocul elevilor. Această facilitate ne-a fost oferită în special de către doamnele învăţătoare Apăvăloaie Isabela Cristina şi Preda Monica.
        Practic, acțiunea va consta în îmbinarea ludoterapiei cu ergoterapia, adică confecţionarea în cadrul orei de lucru manual de către beneficiarii Centrului de recuperare, cu vârste peste 6 ani, alături de elevii Şcolii generale Nr.4 Suceava, a unor obiecte specifice primăverii.
  Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului este sărbătorită anual la nivel mondial, în data de 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza şi coagula eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de conştientizare al publicului larg privind nevoile sociale ale persoanelor aflate în această situaţie, precum şi ale familiilor acestora.

  Citeste mai mult